Agroecologia europeană are ținte pentru 2030


Agroecologia poate oferi alimente sănătoase, menținând, în același timp, productivitatea, sporind fertilitatea solului, biodiversitatea și reducând amprenta de poluare producției de alimente.

Agricultura naturală sau ecologică, în special, prezintă un mare potențial atât pentru fermieri, cât și pentru consumatori. Sectorul creează locuri de muncă și atrage tinerii fermieri. Agricultura ecologică oferă, de asemenea, cu 10-20 % mai multe locuri de muncă pe hectar decât în exploatațiile convenționale și creează valoare adăugată pentru produsele agricole, răsfrântă asupra bunăstării zonale.

Cel puțin 25% din terenurile agricole ale UE trebuie să fie cultivate natural și ecologic până în 2030.

Aceasta înseamnă că România trebuie să învețe și să facă teme în această privință. Europa ne așteaptă!

Vezi și:

O nouă lovitură pentru agricultura românească: ministrul agriculturii Adrian Oros taie peste 50% din banii pentru fermieri

și