Al doilea senzor de poluare a fost montat în apropierea gării de Est din Timișoara!


Al doilea senzor a fost montat în apropierea gării de Est din Timișoara!

Verzii timișeni se alătură rețelei Airly cu doi senzori care arăta în timp real, pe o hartă, cât este de poluat aerul din Timișoara.


Pentru vizualizarea măsurătorilor:
🤚Descarcă aplicația gratuită “Airly” pentru android, de aici:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.airvisual

🤚 Sau accesează site-ul: https://www.romaniarespira.ro/

Prima rețea independentă de monitorizare a calității aerului din Timișoara a devenit funcțională. Include 2 senzori care monitorizează permanent nivelul emisiilor de particule în suspensie, PM10, PM2.5 și PM1, în timp real.

 Sfidarea autorităților față de proiectele spre beneficiul sănătății populației, inițiate de verzii timișeni, este absolut de neînțeles. Nu am identificat o altă modalitate de a-i trezi decât prin presiunea publică. Astfel am decis să ne alăturăm inițiativei colegilor din București prin crearea unei HĂRȚI a POLUĂRII. În București, datele colectate de acești senzorii au generat o presiune publică formidabilă Primarului FIREA.

Facem referire și la inițiativa noastră privind realizarea unei perdele forestiere de protecție în zona Freidorf, O PĂDURE – parc de agrement, pe o suprafață de aproximativ 50 ha. Astăzi proiectul este blocat, pierzându-se și finanțarea de la APIA.

Ne dorim în Primăria Timișoara un partener pentru realizarea acestei PĂDURI și nu un obstacol. Rugăm direcția de Mediu din Primăria Timișoara prin domnul Bere Semeredi, și pe domnul Primar Nicolae Robu să deblocheze de urgență proiectul.

Reamintim că pentru această PĂDURE au semnat peste 3000 de timișoreni 💚!