Gândiți-vă la generațiile viitoare! Nu aruncați semințele!


Mulți se îngrijorează cu privire la suprapopularea planetei, la dispariția resurselor de hrană, la posibilitățile de acoperire a necesităților curente de alimente și apă. E importantă și eliminarea risipei. Multă lume care are o abundență, acum, observă că circa 1/4 din hrana produsă este aruncată. În unele regiuni procentul ajunge și la 40%, uneori.

Situația mondială ne arată că toată populația lumii poate fi hrănită, acum. Repartizarea resurselor și bunăstării e departe de a fi echitabilă, asta o știm. Știm și că o parte a lumii conștientizează acest lucru și face eforturi de a ajuta zonele defavorizate geografic, sau de conflecte zonale, generatoare de foamete și suferință.

Viitorul poate fi asigurat și pentru o populație mult mai mare decât cea actuală, dacă pregătim terenul și multiplicăm resursele regeneratoare naturale. Abundența de fructe, de exemplu, poate fi asigurată plantând semințele arborilor fructiferi, protejându-i până vor crește la vârsta de la care vor da, generos, roadele sale, oamenilor care i-au sădit sau urmașilor lor.

Arătați celor ce vor veni că vă gândiți la ei. Sădiți semințele, nu le aruncați la gunoi!

Vezi și

Agroecologia europeană are ținte pentru 2030

AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ – UN DIAMANT ÎNGROPAT