Încadrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități poate aduce mai multe beneficii


Parlamentul European solicită o cotă privind numărul de persoane cu dizabilități angajate în companii, în special cele mari, și spune că UE ar trebui să dea un bun exemplu cu o astfel de acțiune. Abaterile ar putea fi întâmpinate cu sancțiuni eficiente și proporționale, care ar putea promova astfel un mediu de lucru incluziv.
Partidul Verde susține acest proiect, ținând cont că accesul egal la piața primară a muncii este departe de realitate pentru majoritatea persoanelor cu dizabilități.
În 2020, numărul total de persoane din această categorie, din România, depăşea 852.500 de persoane, potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), iar aproximativ 50% dintre aceştia au vârsta potrivită pentru a munci.
Statisticile disponibile arată că doar 43.000 de persoane cu dizabilităţi (cu vârsta potrivită pentru a munci) au un loc de muncă în România, asta însemnând un procent de 17%.
Angajarea acestor persoane este un factor important și complex, pentru că odată cu creșterea veniturilor crește și calitatea vieții. O viață de calitate superioară pentru cei bolnavi înseamnă, cu prioritate, posibilitatea menținerii și îmbunătățirii sănătății, capacitatea de îngrijire la standarde adecvate, păstrarea demnității, achiziționarea de echipamente medicale, accesibilizarea locuinței sau chiar a achiziționarii uneia, adaptarea diferitelor obiecte sau acțiuni la nevoile specifice sau posibilitatea de plată a unui îngrijitor. Statul român ar putea să adauge noi avantaje angajatorilor, în sprijinul integrării acestei categorii de lucrători, pentru a-i transforma dintr-o populație asistată într-una cu venituri, plătitoare de impozite și taxe.
Programul politic al Partidului Verde prevede la capitolul politici sociale dezvoltarea unui sistem cu diverse beneficii pentru angajatorii care susțin încadrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități.