Partidul Verde solicită Guvernului să-și precizeze poziția față de noua lege a climei adoptată de Parlamentul European


• P.V. apreciază ca necesară măsura  reducerii emisiilor poluante de la 40% la 55% (în raport cu 1990), până în 2030. Un prim pas absolut necesar pentru atingerea  neutralității climatice în 2050.
• Guvernul României a exprimat în 2020 rezerve mari față de o asemenea măsură,  motivând că așteaptă studiul de impact.
• Baricadarea în spatele argumentului că România are o rată de 40% a reducerii emisiilor față de 1990, ca urmare a închiderii unor industrii poluante mai vechi, nu ajută la nimic.
• Este nevoie de măsuri strategice în următorii trei-patru ani dacă vrem să fim pe drumul tranziției verzi și să atingem ținta prevăzută de legea climei, fără a afecta negativ economia, așa cum s-a întâmplat până acum.
• În medie, un român din mediul urban pierde 4 ani de viață datorită poluării; 25.000 de români mor anual din cauza poluării. Nu sunt oare avertismente suficiente pentru Orban, Cîțu, Barna, Kelemen Hunor și ceilalți guvernanți?
• Totodată, românii sunt europenii cei mai afectați negativ de costurile cauzate de impactul poluării aerului asupra sănătății. Bucureștiul este la rândul său orașul european al cărui locuitori au cele mai mari pierderi anuale din cauza impactului poluării aerului, 3.004 euro pe cap de locuitor.
Foto: „stilul de toaletare a copacilor”, fără coroană,  implementat în municipiul Timișoara, care a redus gradul de absorbție a toxinelor și CO2 din aer, astfel ca Timișoara să se plaseze acum în clasamentul celor mai poluate 10 orașe din România. Majoritatea acestor copaci se usucă, nemaiavând putere să reziste temperaturilor și uscăciunii climei.
Vedeți și filmul exemplificator:
Imagini exemplificative:  businessmagazin.ro, stiridetimisoara.ro, P.V.