România are șansa de a aduce mai multe resurse la bugetul de stat prin promovarea unei strategii integrate de dezvoltare a turismului.


România are șansa de a aduce mai multe resurse la bugetul de stat prin promovarea unei strategii integrate de dezvoltare a turismului.

Avem suficiente frumuseți naturale pentru a le valorifica. Acestea includ litoralul Mării Negre, Dunărea și râurile, Carpatii și alte lanțuri montane precum și Rezervația Biosferei Delta Dunării. Există 13 Parcuri Naționale și 13 Rezervatii Naturale ce acoperă 7% din suprafața țării. Există o mare biodiversitate, cu multe specii de floră și faună unice în Europa. România are cea mai bogată varietate de specii de mamifere mari din Europa și este un culoar major pentru migrația păsărilor.

În anii care vor urma, calitatea mediului, lipsa poluării, curățenia și atitudinea populatiei locale vor fi mult mai importante pentru turiștii potențiali decât varietatea posibilitătilor pentru divertisment și cumpărături.

Agroturismul, turismul rural și cel cultural nu au o infrastructură pusă la punct, nu au nici sprijin, nici coordonare și nici un plan de a fi puse în valoare, la ora aceasta. Sunt domenii în care se pot face multe proiecte de succes, prin care să se aducă bunăstare suficientă, locuri de muncă și păstrarea ocupațiilor tradiționale, alături de meșteșugurile care se pierd, odată cu ultimii păstrători ai tradițiilor (opincari, pielari, olărit, fierărie, instrumente muzicale din lemn, etc.). Și ele nu trebuie să fie promovate doar prin ONGuri, pot fi și o politică de stat, pentru a aduce un aport PIBului României.

România este țara cu cea mai mare suprafață de păduri virgine din UE și așa trebuie să rămână!

VIITORUL VA FI VERDE sau nu va fi deloc!

Vezi și

Agroecologia europeană are ținte pentru 2030